Sandviks Gård - hyra stuga? Svenska Deutsch English
Sandviks Gård
BOENDE | BOKINGSKALENDER | SE & GÖRA | VÄGBESKRIVNING | LÄNKAR | HEM

  Fiske
  I närområdet
  Utflyktsmål
  Utflyktsmål

  Harstena - Östgötaskärgården
Sommaren erbjuder ett fantastiskt tillfälle att uppleva vackra Gryts skärgård med båt. Från Fyruddens fiskehamn avgår Skärgårdslinjens klassiska skärgårdsbåt ut till ön Harstena med sin kulturhistoriskt intressanta och mysiga skärgårdsby.

Harstena Turistservice
610 42 Gryt
Telefon: 0123-420 50
E-post: info@harstena.se
Hemsida: www.harstena.se

  Gusums bruksmuseum och Glashyttan
I den gamla bruksorten Gusum har man tillverkat mässing sedan 1600-talet. Gusums Bruksmuseum är beläget i omedelbar närhet till infart från Europaväg 22 vid trafikplats GUSUM ca 40 km söder om Norrköping.

Museet beskriver Gusums Bruks och samhällets historia från 1653 och fram till vår tid. Här finns utrustning för tillverkning av knappnålar från 1700-talet. Här kan Du läsa om blixtlåsets historia - om Sveriges 1:a och enda blixtlåsfabrik. Här finns också en stor samling av Brukets kända mässingsföremål, såsom ljuskronor, kandelabrar, lampetter skrivställ och mycket, mycket mer.

Mitt i Gusums centrum ligger Glashyttan med den internationellt erkända glaskonstnären, skulptören och målaren Milan Wobrubas ateljé. Här får besökaren möjlighet att vara med om glasblåsning och framställning av konstglas.

Gusums Bruksmuseum
Telefon: 0123-211 35

  Kolmårdens Djurpark
Att göra ett besök i Kolmårdens Djurpark kan vara en trevlig utflykt för hela familjen. Här kan ni på nära håll möta vargar, sälar, apor, delfiner och massor av andra djur.

Kolmården är en Djurpark byggd efter moderna principer med stora ytor för djuren att röra sig på. Packa matsäckskorgen och ta god tid på er!

Kolmårdens Djurpark
618 92 Kolmården
Telefon: 011-24 90 00
E-post: info@kolmarden.com
Hemsida:

  Astrid Lindgrens Värld
Astrid Lindgrens Värld är något helt unikt. En sagopark där figurerna och miljöerna från Astrid Lindgrens berättelser har fått liv. Kom och klättra med Pippi i sockerdricksträdet, åk rutschkana med Karlsson på taket och busa med Emil & Ida.

Astrid Lindgrens Värld
598 85 Vimmerby
Telefon: 0492-798 00
E-post: info@alv.se
Hemsida:


Sandviks Gård . 615 91 VALDEMARSVIK . 0123-101 00 . info@sandviksgard.se