Sandviks Gård - hyra stuga? Svenska Deutsch English
Sandviks Gård
BOENDE | BOKINGSKALENDER | SE & GÖRA | VÄGBESKRIVNING | LÄNKAR | HEM

  Fiskartorpet Övre
  Fiskartorpet Nedre
  Gårdsflygeln
  Gårdshuset
  Ekhagen
  Ekkullen
  Ekudden
  Emmaholm
  Lillsjöstugan
  Emmaholm

Torpare på fritiden?

Det är något speciellt att stiga in genom en låg dörr till ett gammalt torp och mötas av den gammaldags charmen med trägolv och vedspis och fotogenlampor. Emmaholm har allt det somliga drömmer om att få uppleva, leva lite som förr, under enkla förhållanden. Kanske ändå inte riktigt som förr med slakt och storbak och handtvätt, men med påtaglig känsla av enkelhet i vardagen. Möbler och husgeråd finns men kan bytas till egna saker om man vill.

Emmaholm är ett skogstorp från 1800-talet utan el och vatten. I stugan finns ett vardagsrum och kök på nedre plan och ett sovrum med 2 bäddar samt en öppen hall på övre plan. Vedspis finns i köket, eldstad i vardagsrummet och öppen spis i hallen på övre planet. Tänk på att det tar tid att värma upp gamla hus och det gäller att ha veden torr i vedboden och snöskottat till utedasset om man vill bo på Emmaholm vintertid.

Det går att köra bil till stugan sommartid. Till Valdemarsvik är det 5 km. Man kör upp vid Sandviks Gård, förbi Lillsjön. Där kan man bada och fiska och torpet ligger sedan vid vägs ände, med vackra omgivningar runt omkring och det finns gott om bär och svampmarker inpå knuten. Markerade traktorvägar/promenadstigar finns i närheten. Det är bara sommarväg till Emmaholm så på vintern är det skidor och pulka som gäller om det är snö.

Går det inte att leva utan datorn? Sätt upp solceller! Eller varför inte pröva utan både dator, tv och mobil?

Emmaholm

Emmaholm

Emmaholm

Emmaholm

Emmaholm

Emmaholm

Pris: 24000 kr/år.

Bokning: Stugan hyrs ut årsvis. Tillträde sker enligt överenskommelse.


Sandviks Gård . 615 91 VALDEMARSVIK . 0123-101 00 . info@sandviksgard.se